Presentatie\gesprek Amsterdammertjes met jeugdtheater De Krakeling op woensdag 21 februari! En artikel voedselbossen in Afrika!

Dit is een hele grote muur met alleen maar planten in een bebouw in Amsterdam. Dit mogen jullie voorstellen aan De Krakeling om overal aan de muren te hangen, PLANTENBEHANG van echte planten!

Dit is de prachtige ontwerptekening van juf Juno van een klimboom en een Boombar in de Witte foyer van De Krakeling!

Hallo Hermela, Nasheylie, Chaimae, Viola, Dani, Salsabil, Ouais, Youresalem en Kyano,

Op woensdagmiddag 21 februari om 16.00 uur hebben jullie een gesprek met jeugdtheater De Krakeling in de Westergasfabriek over hoe zij hun theater veel groener kunnen maken!

Plantenbehang van echte planten overal aan de muren, een echte boom door het podium van de theaterzaal laten groeien of aan de zijkanten van het podium want de zaal is heel erg hoog, een echte klimboom in de ontvangsthal voor de kinderen en de bezoekers om in te klimmen want de hal is ook heel erg hoog, een voedselbos voor en achter het theater zodat de bezoekers voordat ze naar binnen gaan fruit, kruiden en eetbare bloemen kunnen plukken. Ze kunnen daarvoor dezelfde voedselboombakken gebruiken als de bakken bij NEMO en de De Ruijterkade en die ook voor jullie plan voor een het voedselbos op de Dam kunnen worden gebruikt! Zie de foto’s van De Krakeling hieronder!

Dit mogen jullie allemaal aan ze voorstellen!

Juno heeft weer een ontwerptekening voor jullie gemaakt zie hierboven en hieronder! En wat dachten jullie ervan als we daar misschien ons Grote Amsterdamse Voedselbos kantoor gaan opzetten. Dan mogen jullie dat aan de mensen van De Krakeling vragen of dat daar kan en mag en hoe we dat dan gaan doen met z’n allen! Supergaaf natuurlijk!

Als jullie mogen van jullie ouders dan kom ik jullie woensdag om 14.00 uur op het schoolplein ophalen en dan zijn we rond 18.00 uur weer terug. Ik zorg weer voor de tramkaarten.

Groetjes Juno, Chaimae en Boy

Zie de foto’s van De krakeling op: https://krakeling.nl/verhuur-ruimtes

Wij zien ze al staan hoor de voedselboombakken voor de ingang van De Krakeling. Dat zal heel erg mooi staan, het Krakelingse Voedselbos!

Die kale muren in de theaterzaal roepen om Plantenbehang toch! En een paar mooie grote bomen zou geweldig zijn door het podium en of naast het podium!

Kijk eens hoe groot deze hal de Witte foyer is, hoe gaaf als daar een grote klimboom in komt te staan voor de kinderen om in te klimmen en stel je ook eens voor als de hoge witte muren beplant zouden zijn met Plantenbehang, dan wordt het daar een gezellige jungle!

Groet Sidon en Chaimae

  • Hieronder een link naar een stuk in een engelse krant The Guardian, over het aanplanten van voedselbosbomen bij Afrikaanse boeren in samenwerking met de Verenigde Naties UNEP!

https://www.theguardian.com/environment/2024/mar/13/seven-times-size-of-manhattan-the-african-tree-planting-project-making-a-difference

Plaats een reactie